lauantai 13. helmikuuta 2010

Lasten päivähoidoista

Silmiini sattui Iltalehden juttu: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010021211104709_uu.shtml

Jossa mainitaan kuinka Espoolaisten lasten päivähoitomaksutositteissa nykyään lukee kokonaiskustannus yhteiskunnalle. Mielestäni tässä ei taas ole paljoakaan järkeä. Tieto on tärkeää mutta onko oleellista syyllistää ihmisiä siitä että he käyttävät lakisääteistä oikeuttaan päivähoitopaikkoihin ja näin kuormittavat yhteiskuntaa.

Tottakai päivähoito kuluttaa enemmän kuin tuottaa, siksi yksityisiä päivähoitopaikkoja onkin niin vähän. Lakeuden laidalla ihmetyttää se että julkishallinnolla on otsaa painella tällaisia ilmoituksia tavan ihmisen syyllistämiseksi.

Painetaankohan Espoon kaupungilla nykyään sitten maahanmuuttajien toimeentulotuki - sopeutumistuki- hankintatuki- koulutustuki- muuttoavustus - ja perheen yhdistämislappuihin kuntannus yhteiskunnalle?

2 kommenttia:

Pete kirjoitti...

Se olikin sitten helpommin selvitetty, kuin maahanmuuton kokonaiskustannus. Ehkä voitaisiin myös ooppera- ja balettilippuihin merkitä yhteiskunnan subventio, jos sille linjalle halutaan lähteä. Ja onhan noita, terveyskeskusmaksuista alkaen. Hölmöläisten hommaa.

Lakeudenmies kirjoitti...

Totta tuokin.

Homma menee täysin älyttömäksi, jos aloitetaan lasten päivähoitomaksuista kollektiivinen syyllistäminen.

Enkä edes ymmärrä että mikä on perimmäinen tarkoitus tuossa hinnan esittelyssä. Palvelu on kuitenkin lakisääteinen ja kaikki kyllä varmasti ymmärtävät että siitä syntyy kuluja.