tiistai 13. heinäkuuta 2010

Seppo Lehto

Koko hommahan on kaikenkaikkiaan naurettava mutta se on saanut hyvää keskustelua aikaiseksi.
Aiheesta on rönsyilty Blogistaniassa niin paljon etten voi olla itse tarttumatta aiheeseen. Hyvää keskustelua aiheesta löytyy mm. täältä

Koko haloohan on lähtenyt Seppo Lehdon saatua tuomion 2v ja 4kk ehdotonta vankeutta siitä että tämä on aukonut suutaan ja kirjoitellut nettiin tuottaen näin tekstiä joka ei ole ollut yleisesti hyväksyttävää ja on ollut vierkamieskoneiston jäseniä kohtaan loukkaavaa.

Se ettei suomessa harrastettaisi ennakkosensuuria on kyllä väärä luulo. Sensuurijärjestelmän sisällä täytyy vain olla valpas ja hereillä, sillä eihän sitä nyt huutelemaan käydä että tämä tullaan sensuroimaan. Tästä löytyy hyvä esimerkki täältä


Ja mielestäni väite että sananvapauden taakse mentäisiin piiloon on myös aikas absurdi.

Kysynkin että minkä sananvapauden?

Suomessa on hyvin selkeä raja yleisesti hyväksyttävien mielipiteiden ja kielenkäytön kanssa, mikä on ymmärrettävä sillä ei ole kovinkaan kauaa siitä kun Suomi eli vielä agraarikulttuurin aikaa, teollistuminen tapahtui varsin vikkelään, siksi on varsin ymmärrettävää ajattelun ja asennoitumisen mustavalkoisuus. Mutta olettaisin oikeusjärjestelmämme edustajien olevan tämän yläpuolella.

Ja Sepon paasauksestahan ei ole ollut näille loukatuille kansanedustajille, ministereille, presidentille ja muille asianomaisille virkamieskoneiston osasille mainittavaa haittaa. Päinvastoin Sepon paasaaminen on mennyt niin paljon hyvän maun toiselle puolelle ja täysin yli, päätyen näin "Sepon juttuja"- kategoriaan. Luoden näin uhreille oikeuden paistatella taas median parrasvaloissa.


Meitä blogikirjoittajia on usein syytetty siitä että piiloudumme nimimerkkien taakse, emmekä uskalla kirjoittaa omalla nimellämme ja tuoda omia kasvojamme juttujemme taakse.
Tässä on mielestäni 28 kk den mittainen hyvä perustelu aiheeseen.

2 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Joo valtakoneiston lähettämä viesti puree kyllä sen verran, että eipä nimimerkin takaa paljon kiinnosta tulla julki. Eikä käyttää suomalaisia palvelimia.

Lakeudenmies kirjoitti...

Kiitoksiä Yrjölle kommentista ja blogistanian kahlausvalppaudesta.

Juttuhan on juurikin näin. Onneksi lutakontakana suhtautuvat vielä jolteensakkin jyrkemmin tuohon sananvapauteen