perjantai 8. lokakuuta 2010

Tarkoituksenmukaisuutta etsimässä

Täytyy myöntää että taas kyllä purkka pysähtyi selaillessani seuraavaa juttua

Eikö meidän päättäjillämme oikeasti ole muuta tekemistä?

Ja eikös se Lipponen ole entinen poliitikko?

Omasta puolestani voin sanoa että olen kokenut ruotsinopetuksen enemmän minua itseäni syrjiväksi kuin mahdollisen Venäjän opetuksen, venäjästä olisi ollut minulle jopa hyötyäkin.
Väite että Venäjän opettaminen itäsuomalaisille olisi jollakin tavalla alentavaa on jo omassa älyttömyydessään aivan järjetön.

Tarkastelen asiaa seuraavista perusteluista käsin:
Asiassa kun ottaa huomioon sen että itäsuomessa tapahtuvan matkailun tuotoista suurin osa tulee nimenomaan venäläisturistien tuomana, tästä hyvin kertoo seuraava tilasto, Tokihan tuossa tilastossa käsitellään koko Suomea, mutta 2.97 miljoonaa lomamatkaa Suomeen.

Toistetaanpas vielä: 2,97 miljoonaa lomamatkaa Suomeen.

Edeleen vertailun vuoksi Ruotsin luvut

Ja edelleen jos jatketaan asian tutkimista ihan puhtaasti tilastotietoon nojaten: Ruotsalaiset jättivät maahamme vuonna 2009 155 milj. euroa
Ja venäläiset 534,5 milj euroa, mikä on muuten kolmannes koko vuoden matkailutuotosta.

Joten kun tarkastelee ihan tilastoitua faktaa niin miten niin itä-suomalaisia syrjittäisiin sillä että heille tarjottaisiin mahdollisuus osata venäjää?

Totta on että kahakat on viimeeksi käyty Venäjän kanssa mutta en vain nyt taas ymmärrä jutun perimmäistä tarkoitusta. Suomen taantumasta nousemiseksi on sanottu vaativan uuden superveturin, niinkuin Nokia aikoinaan. Miksi sitten sitä alaa mistä naula saattaisi lähteä vetämään nakerretaan sitten niin paljon?

Itse en ole vielä törmännyt sellaiseen ruotsalaiseen joka ei osaa englantia edes auttavasti, mutta olen törmännyt moneen venäläiseen jotka eivät ole ymmärtäneet kielipankistani sanaakaan.

4 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Itseäni kiistatta hieman hirvittää venäläisten into ostaa Itä- ja Kaakkois-Suomea. Piruako niistä tietää mitä hankaluuksia niitten kanssa aikanaan tulee?

Vaan itse asiasta ole samaa mieltä. Itsekin olen Itä-Suomesta kotoisin, tosin lähtenyt sieltä vuonna keppi ja keihäs. Ruotsin kieltä en tarvinnut siellä koskaan (enkä muuten ole tarvinnut sen jälkeenkään). Ja eihän se venäläisten kanssa varmaankaan haittaisi, jos osattaisiin yhteistä kieltä.

Lakeudenmies kirjoitti...

Kyllähän tuo hieman mietityttää kun toiset itäsuomalaiset kylät hiljenee kokonaan näitä aikoja, koska venäläiset kesämökkeilijät lähtevät takaisin kotimaahansa.

Itse ainakin olen Suomea reisanneena havinnut sen kylmän tosiasian että ruotsin kielen taitoani en tarvitse yhtään mihinkään.

Kumitonttu kirjoitti...

Tuo havaintosi, että venäläiset eivät puhu muuta kuin venäjää on valitettavan oikea. Välillä tuntuu, että ne tekevät sen kiusallaan pakottaakseen naapurikansansa opettelemaan kielensä, mutta ei - ne ei vaan osaa.

Hattua kyllä nostan niille itäsuomalaisille, jotka niitä palvelevat ammatikseen. Käytöstavat on melkolailla erilaiset kuin meillä. Ensimmäiseksi kun kuulin että Lintsillä oli joukkotappelu, tuli mieleen venäläiset. Siellä kun jonottavat vaan köyhät ja Lintsillä jonoja kyllä syntyy.

Lakeudenmies kirjoitti...

Tevehdys Kumitontulle ja kiitoksia kommentista.

Olet todellakin oikeassa noista käytöstavoista, en tiedä mistä se johtuu mutta heidän edesottamuksensa kyllä kummastuttaa näin tavallisen suomalaisen taustallatarkasteltuna.