keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Poliitikko = kiinnostavaa, Politiikka = tylsää

Oletteko havainneet kuinka kauaksi politiikanteko on tavallisesta hmisestä vierinyt?

Selailin läpi tuossa valtamedioiden lehtiä ja politiikantekemiselle ja politiikalle itselleen varattu palstatila on nykyään täysin olematon. Esim valtakunnamme iltapäivälehdissä ei politiikkaosiota ole ollenkaan.

Kyllä poliitikkoja käsitellään vuolassanaisesti mutta politiikan käsittely on hyvin vähäistä. Kohauttavimmat päätökset ja ehdotukset ylittävät uutiskynnyksen mutta muuten siihen ei puututa. Sinänsä minusta tämän tapahtumasarjan surullisin lanka jää tavallisen kuluttajan käteen.

Jos ihmisiä ei kiinnosta jokin tietty asia, he eivät välitä siitä eikä se oikein ylitä uutiskynnystäkään niin miksi ihmiset olisivat valmiita maksamaan tällaisesta?

Vaan kun ovat. Kun mietitään mitä ministereiden, ja ministeriöiden, työryhmien, komiteoiden ja työpajojen kusntannus on liitännäiskuluineen niin tämä summa tuntuu joka ikisen suomalaisen lompakossa. Mutta miksi se ei meitä kiinnosta?

Itse tunnun kuuluvan siihen äärivähemmistöön joka välittää siitä mitä hän verorahoillaan saa.

Kun lasken yhteen sen mitä yle-maksut, Kreikka-maksut ja kaavailtu uusi aselaki tuovat minulle tullessaan niin kyllä mieleeni hiipii kysymys että tästäkö minä maksan?

Ei kommentteja: